Hva skal man finne på hvis fisken ikke biter?

Nordmenn elsker å fiske, og vi kan bruke lange dager ved kysten eller ute på sjøen i en jolle mens fiskestanga er fastbundet. Som regel kommer vi hjem med middag, men noen ganger tar det en god del tid før man får napp. Før i tiden var dette tiden for fortellinger og legender – man satt og delte skrøner mens fisken vurderte å hive seg på agnet. Nå om dagen er det smarttelefoner som gjelder, samt nettbrett. Har du med deg en av disse nymotens gadgetene, vil du neppe kjede deg mens du venter på napp. Her er noe man kan finne på mens venter på at fisken skal bite;

  • Lese en bok. Bøker er dessverre ikke like populære nå om dagen som før i tiden, men en rekke gode bøker om livet som fisker har nådd topplistene det siste århundret. Den gamle mannen og sjøen av Hemingway er et must for alle som har interesse for fisking. Når du har noen timer å slå i hjel, vil en spennende bok få tiden til å fly forbi. Napp etter napp, og du ender opp med flere dagers middag uten å ha merket tiden gå.

 

  • Har du en smarttelefon eller nettbrett, har du som sagt tilgang til store mengder underholdning og kunnskap. Så fremt du har 3G/4G-tilkobling, selvfølgelig. Fiskedirektoratets egen app er et godt valg for den som vil fordype seg i de ulike fiskeartene, samt vite om værforholdene på forhånd, før du setter ut i jolla di.

 

  • Sammen med nettkoblingen og smarttelefonen har du også tilgang til hundrevis av spilleautomater, alle oppgradert til å passe mobilt bruk. Altså kan du egentlig spinne hjulene på tematiske 3D-automater med én hånd, mens den andre er godt plantet på fiskestanga. Det finnes flere gode mobile casinoer, det er bare å lese deg opp for å finne det beste av de beste, og velge det som passer deg og dine behov best. Kanskje vinner du noen tusenlapper samtidig som fisken (endelig) biter på?

 

  • Ta en høneblund. Kjøp deg en bjelle du kan feste på fiskestanga, så vekker den deg opp når fisken endelig napper. Får man en time eller to med søvn på ettermiddagen, vil sinnet være mye klarer på etterkant. Perfekt for når du har fått håvet inn en fisk og skal gjøre deg klar til middag.hängmatta

 

  • Hvor mye kan du om fisk, egentlig? Hvorfor ikke ta en kul fiske-quiz på nettet for å finne ut hvor god fisker du er? Aftenposten har en rask quiz du kan kose deg med, men det finnes flere lignende nettsider og programmer der du kan sette din kunnskap på prøve. Kanskje vil du lære noe nytt?

 

  • Ta med et magasin om fisking, Alt om Fiske, for eksempel. Da får du alltid med deg de seneste nyhetene fra den spennende og omfattende hobbyen. Nytt utstyr, spennende reportasjer, reisetips – alt du kan tenke deg i et billig blad.
Privacy Policy