Isfiske

Når de kalde blå kuldegrader inntar landet, er det på tide for alle fiskeentusiaster og andre fiskeinteresserte å gjøre seg klar for en tur på isen. For å isfiske, selvfølgelig. Isfiske tilbyr spenning utenom det vanlige. Det er en unik sport som krever utholdenhet, tålmodighet og dyktighet – og noe flaks. Med rett utstyr, innstilling og kunnskap, kommer man langt og kan fort håve inn fisk etter fisk. Gjør deg kjent med hvordan reglene er der du har bestemt deg for å isfiske, og planlegg deretter utstyr som trengs til turen.

Utstyr

isfiske-utrustningValg av klær er svært viktig for at det skal bli en behagelig tur. Man drar jo ikke på fisketur for å bli syk. Se derfor an temperaturen, følg værmeldingen og velg varme og tykke klær til denne anledningen. Et av de beste alternativene er nok en flytedress. Disse er tette mot både vann og vind. Ellers kan det være greit å ha kjeledresser og høykvalitets dunjakker. Sats på en med hette. Lue og varme sko er must, og varme hansker som har en viss vannavstøtende effekt kan være lurt å ha.

Ikke dra på fisketur uten noe å sitte på. Det er flere ting å velge mellom. Noen sverger til stolsekker, andre til sitte- og liggeunderlang, mens noen simpelthen bare tar med seg en fiskkasse. Sistnevnte kan man også lett lage selv av en plastkasse.

Sist, men ikke minst, må man ha et isbor. Skjær med vinkling på bladene og bor som kan skiftes ut er å foretrekke.

Når og hvor

Generelt sett er det slik at der fisken er å finne om sommeren, er den også å finne om vinteren. Tidlig om morgen og skumring er sagt å være gode tidspunkter, men fisken kan bite hele døgnet. Ikke fisk når det er alt for mange minusgrader, da fryser nemlig ofte borehullet igjen.

Privacy Policy