Ørretfiske i New Zealand

nwNew Zealand har alltid tiltrukket seg eventyrlystne sports- og amatørfiskere, men det var først etter at Ringenes herre-trilogien virkelig satte landet på kartet at turistene begynte å strømme på. Synet av New Zealands majestetiske fjellkjeder, frodige daler og dramatiske fjorder, samt vissheten om at landets elver formelig bugner av ørret, ga støtet til en skikkelig oppsving for kiwienes spede turistindustri. Men hvor i New Zealand bør du dra på fisketur? Her følger fire gode kandidater.

Ngongotaha River

Ngongotaha River renner ut i den berømte Lake Rotorua, et av New Zealands største turistmål. Landskapet rundt er blendende vakkert, og fisken biter året rundt. Skal du først ta turen, vil vi anbefale å legge besøket til april eller mai, da ørreten foretar sin årlige ferd fra innsjøen.

Rai River

Elven Rai ligger i det sjarmerende området nord på Sørøya, hvor du foruten fisking også kan besøke noen av landets aller beste vingårder. Byene Nelson og Havelock fungerer begge godt som base, men du kan også leie campingutstyr til en rimelig penge ved ankomst. Med over 200 fisk per kilometer, er Rai River en av de beste ørretelvene på New Zealand. Dessuten er landskapet atter en gang en reise verdt i seg selv.

Motueka River

I samme region finner du Motueka River, som er et utmerket sted for fluefiske. Elven er lett tilgjengelig fra nevnte Nelson, og byr på en høy tetthet av ørret i mindre- og mellomstore størrelser. At den også er grunn og flyter relativt sakte er andre store bonuser ved Motueka River.

Privacy Policy