På hyttetur med fiske

I mange vann er det høsten som er den aller beste tiden for å fiske. Grunnen til dette er like logisk som den er enkel. Vinteren nærmer seg nemlig ubønnhørlig, og siden det blir mindre tilgjengelig mat i vannet om vinteren har evolusjonen ordnet det sånn at fisken spiser seg skikkelig god og feit i løpet av høsten slik at den får lagret opp noen reserver for å klare seg.

Røyen er kanskje den mest undervurderte fisken som finnes i norske fiskevann, da den gjerne kommer litt i skyggen av sin fjerne slektning fjellørreten. Matfaglig kan de to fiskene bruker på ganske lik måte. Om man har en hytte ved sjøen, så er det ingen grunn til å stenge den selv om det er sommer, for også i sjøen finnes det masse fantastisk fisk man kan forsøke å sette kloa i – torsk, sei og flyndre trives svært godt i vakuumet som makrellen etterlater seg.

Naturen i området rundt hytta kan selvsagt også by på andre ting enn fisk også: Jaktsesongen står for døra. Dessuten kan man plukke både bær og sopp fra skogen, og disse kan man enkelt legge i fryseren slik at man kan nyte naturens flotte produkter hele året.

Men man skal ikke bare være ute for å skaffe føde til seg og sine når man er på hytta. Hyttetid er som kjent spilltid, og hvorfor ikke prøve seg på litt nostalgi? På Narvesen og 7-eleven kunne man tidligere finne spilleautomater, og den som het Jackpot 2000 var blant de aller mest populære. Det som er veldig gøy er at man kan gjenoppleve denne automaten, denne gangen under navnet Jackpot 6000. Man kan riktig nok ikke gå på Narvesen og 7-eleven, men om man har tilgang til Internett via PC, brett eller mobil på hytta så har man også tilgang på Jackpot 6000.

Hva med å benytte anledningen til å lære seg noen nye, morsomme og utfordrende spill når man først er der? Norge herjes som kjent av sjakkfeber om dagen, og da kan man jo lære seg dette spillet. Om man allerede kan det så blir man aldri utlært, og det å terpe på ferdighetene sine kan tross alt bare komme godt med. Kanskje vil du være i stand til å ha en kvalifisert mening om Magnus Carlsen og hans neste trekk?

Hva med å samle gjengen for å spille poker etter å ha gjennomført fisketuren? Det er knapt nok noe som er mer samlende, sosialt og morsomt enn å først være ute i friluft for å hamstre litt røye, før man går inn for å prøve å loppe alle kompisene sine i poker, eller kanskje man heller vil vise seg overlegen i sjakk?

Det er rett og slett mer enn nok å gjøre på hytta selv om sommeren er på hell, både ute og inne. Om man er alene er det mange aktiviteter man kan holde seg i gang med, og om man er med venner eller familie finnes det både sosiale spill og sosiale aktiviteter.

Privacy Policy