Populære destinasjoner for fiskereiser

03552Nordmenn elsker å fiske. Mange gleder seg hele året til laksesesongen starter, og tilbinger dager eller uker ved elva når sesongen først er i gang. Fiske i fjellvann er også populært, og mange liker også å fiske i fjordene eller i havet. Utlendinger har også oppdaget Norge som fiskeland, og kommer i hopetall hvert år både for å fiske i elvene og i havet.

Fisking er en avslappende hobby som passer både for store og små, menn og kvinner. De fleste fiskerne er fortsatt menn, men det dukker opp stadig flere kvinner blant dem. I Norge reiser mange til Nord-Norge for å fiske, eller de drar til kjente lakseelver som Gaula og Namsen.

Dessverre er mange norske lakseelver rammet av sykdommer eller overfiske, og fisket i mange av disse elvene er begrenset eller helt forbudt. Derfor velger mange å reise til utlandet for å finne den store fiskeopplevelsen.

Europa

Irland tilbyr mange fiskemuligheter, og det arrangeres mange fiskereiser dit. Skottland har også blitt et populært reisemål for fiskere. Der kan man fiske i fine elver, omgitt av vakker natur. Noen av elvene renner forbi gamle slott med lang slektshistorie.

Man kan også fiske i naboland som Sverige og Finland. Lappland er for mange ensbetydende med villmark, jakt og fiske. Gotland, i Østersjøen, er stedet å dra til dersom du vil fiske etter sjøørret. Russland har mange store elver, og det arrangeres mange jakt- og fiskereiser dit. Man kan blant annet reise til Sibir, et område som er kjent for storlaks, røye og harr.

Island har både eksotisk natur og utallige fiskemuligheter, og både der og på Grønnland kan fisketuren kombineres med unike opplevelser. Lenger sør i Europa kan man dra på fiskeferie til Portugal og Slovenia. Slovenia er kjent for klare elver med mye fisk.

USA og Canada

Alaska er kanskje drømmemålet for enhver laksefisker. Her kan man virkelig oppfylle fiskedrømmen. Chunilna Creek er en av de beste fiskeelvene i Alaska, og har blitt et populært reisemål for fiskere fra mange land. Fisket i denne elva foregår mest fra elvebredden, så stedet passer best for dem som liker å fiske fra land. British Columbia i Canada er et naturskjønt område som egner seg fint for opplevelsesreiser.

Lenger sør i USA ligger Florida. Utenfor Miami og andre kystbyer kan man fiske etter mer eksotiske kjempefisker. I Key West, USAs sørligste by, tilbys fiske etter svært spesielle fiskesorter, mange av dem har ikke engang norske navn.

Verden

Verden har i det hele tatt mange muligheter for fiskere. Man kan fiske i land som Argentina, flere karibiske øyer, Brasil, India og Maldivene, bare for å nevne noen steder. Costa Rica er kjent for mange naturparker og fine strender, men det arrangeres også opplevelsesreiser og fiskereiser dit. Et annet land som er populært, er Belize. Sørøya på New Zealand er også kjent for sine fiskemuligheter. Man kan også reise til flere land i Asia, Sør-Amerika og Afrika, alt etter hva man ønsker å oppleve. Det er nesten bare fantasien som setter grensene.

Privacy Policy