Populære destinasjoner for jaktreiser

03258Nordmenn blir stadig mer bereist og verdensvante, og derfor er det ikke så rart at også jegere og fiskere ønsker å oppdage nye jaktmarker i utlandet. Jaktreiser i Norge er fortsatt populære, og det finnes mange lokale aktører som tilbyr varierte jaktopplevelse også her i Norge. Men nå trenger man ikke lenger å begrense seg til Norge. Mange aktører på nettet tilbyr jaktreiser over hele verden. Der kan man oppleve jakt på helt andre arter enn det jaktes på i Norge, og oppleve nye land samtidig. Enkelte av reisene passer for hele familien, så man kan kombinere jaktreisen med en ferietur.

Det nærmeste jaktmålet er selvsagt Sverige. Der finnes det store muligheter for blant annet elgjakt, og man kan delta i bjørnejakt. Bjørnejakt er eksotisk nok for mange norske jegere, og byr på helt andre utfordringer enn jakt her hjemme. Villsvinjakt i land som Polen har også blitt populært. Man kan også drive jakt i Skottland.

Øst-Europa og Asia

For de som vil reise enda litt lenger, har det åpnet seg mange nye muligheter de senere årene. Flere reiseaktører har oppdaget at det er et marked for jakt- og fiskereiser, og har derfor slike reiser i sortimentet sitt. Prisene varierer selvsagt både med reisens varighet og landet man reiser til.

Russland har blitt en populær jaktdestinasjon for norske jegere. Der drives det variert jakt i mange regioner. Tidligere sovjetstater som Tadsjikistan, Kirgisistan, Kasakhstan og Aserbajdsjan tilbyr også noe nytt og spennende. I Kamchatka, i det østlige Russland, kan man delta i jakt på brunbjørn, eller hvorfor ikke prøve hjortejakt ved Svartehavet? Jaktreiser til utlandet tilbyr både spenning og flotte naturopplevelser, i tillegg til at man kan oppleve andre kulturer.

I Sibir kan man jakte på bjørner og fjellgeiter. Denne jakten foregår ofte i ulendt fjellterreng. Det er ikke uvanlig at man må klatre opp til tusen meters høyde for å finne de største geitene. Men det fantastiske landskapet er en opplevelse i seg selv.

I land som Tadsjikistan kan man jakte på Ibex og såkalt Marco Polo sau. Dette er en av de mer eksklusive jaktopplevelsene som tilbys.

Amerika og Canada

På den andre siden av havet har man Amerika, og ikke minst Alaska, der det tilbyr fantastisk natur og spennende jaktopplevelser. British Columbia i Canada er kjent for flott jaktterreng, med fjell og skoger. I Canada kan man blant annet jakte i Nova Scotia og vakre Yukon. Hvis man vil jakte på en spesiell art, må man sjekke sesongen for denne arten. Man kan jakte på bjørner og hjort, amerikansk elg og flere andre dyr og fugler.

Hvis man ønsker noe enda mer eksotisk, kan man reise til Afrika eller New Zealand. Der kan man selvsagt jakte på helt andre arter enn i Norge. Dersom man skal bringe jakttrofeer med seg hjem, bør man sjekke på forhånd hvilke regler som gjelder. Man må kanskje betale litt ekstra for slikt.

Jaktreiser til utlandet er noe nytt og annerledes, og tilbyr nye utfordringer også til erfarne jegere.

Privacy Policy