Utstyr til jakt og fiske

04598

Hvilket utstyr man trenger til jakt og fiske, avhenger litt av hva man skal jakte på, eller hvilken type fiske man ønsker å bedrive. Valg av våpen gjøres ut fra hvilken type dyr man ønsker å jakte på. Her i Norge jaktes det selvsagt på norske arter, og mange jegere har allerede utstyr som egner seg for den typen jakt. Skal man derimot jakte på ukjente arter i utlandet, kan det lønne seg å sjekke hvilken type våpen man trenger.

I Norge er det forbudt å jakte med pil og bue, men i enkelte land er dette tillatt. Mange norske jegere reiser til utlandet for å jakte med pil og bue, og da trenger man selvsagt utstyr som er egnet for dette.

Sikkerhetsutstyr

Sjekk også hvilken type sikkerhetsutstyr du må ha med. Ulike land kan ha ulike krav. Du kan måtte ta nye jegerprøver før du drar til utlandet, eller ha jaktlisenser, og du kan måtte kjøpe nytt sikkerhetsutstyr. Hvis du jakter på hjortedyr, får du helt sikkert bruk for klær i signalfarger. Oransje er en farge som foretrekkes av jegere, ettersom hjortedyr ikke ser den oransje fargen, og heller ikke blir skremt opp av oransje klær. En oransje lue eller vest er en billig beskyttelse.

Andre ganger kan man trenge kamuflasjeklær eller telt for å jakte. Under fuglejakt kan det også være nødvendig å ha med lokkefugler som plasseres ut. Det kan være vanskelig å ha med seg mye utstyr hjemmefra, så du bør sjekke om det er mulig å leie våpen og utstyr dersom du skal reise langt for å jakte. Hvis du kommer deg til jaktområdet med egen bil, kan du ta med utstyr, men dersom du må fly for å komme fram, kan det bli for mye å ha med. Enkelte ting kan også være forbudt å ha med i fly, eller det kan kreves spesialtillatelse. Da er det enklere å leie utstyr når du kommer fram.

Fisketurer

Fiskeutstyret må selvsagt også varieres etter hvor man skal fiske og hvilken type fisk man skal fange. Fiskeutstyret man bruker skal alltid renses, selv når man fisker i utlandet. Ingen fisker vil være ansvarlig for å ha spredt fiskesykdommer til en ny elv eller et nytt vann.

Når det gjelder fiske i utlandet, kan utstyrsbehovet variere stort. Hvis man er ute etter små og mellomstore fisker, vil en vanlig stang egne seg godt. Men hvis man skal drive med havfiske etter de virkelig store fiskene, trenger man noe sterkere. Fiske etter blue marlin, sverdfisk og til og med hai er populært, men disse fiskene vil selvsagt rive over et vanlig snøre.

Havfiskebåter har vanligvis utstyr om bord. Der leier man både båt og utstyr, og er klar til å fange selv de største fiskene i havet. Fiske i elver krever gode vadere, og hvis man skal fiske ute på havet, trenger man selvsagt redningsvest eller flytevest. Sikkerhet bør alltid være førsteprioritet. Da slipper man å bekymre seg, og kan konsentrere seg om å fiske.

Privacy Policy